Pages

FUTSAL D'OITA

Dah lama rasanya tak mencoret di blog nie. Nak kata sibuk dengan kerja kat LAB tu tak juga. Tapi boleh dikatakan sepanjang bulan November asyik buat lawatan muhibah sana sini sambil-sambil layan daun pokok kayu yang sedang berguguran. Kali ini nak kongsi la pula pengalaman kami ke Oita yang mengambil masa lebih kurang 2 jam. Bukan cerita baru tapi dah lama. kalau bersalin pun dah lepas pantang dah hahaha. Tanggal 23 October 2010, atas jemputan sahabat-sahabat di Oita secara beramai-ramai kami warga Fukuoka telah bergerak ke Oita. Satu Misi dan satu visi memburu kemenangan ... jom ke OITA layan futsal.
Semua gambar nie dirakamkan oleh Ummi, yang dah pasti tak ambik bahagian dalam pemainan nie.. Let see what happen there from expert photographer..

Kata ummi, adik ain merajuk sebab berebut bola.. sebab tu la muka masam jer tu.

Aqil dengan gaya Ultraman dia. Ok la tu janji muka senyum

Ini gaya bersahaja dari aqil besar dan aqil kecik

Aksi menirap gaya ala-ala dah menjaringkan goal kemenangan.. Yang si angah @ Tina nampak macam duk tangkap belalang jer tu..

Gaya tarian hindustan oleh Sara dan Siti..

Gambar-gambar kat atas tu hanya intro dari phothographer profesional kita.. Main subject kali nie adalah game futsal. Dengan kebolehan yang terpendam beberapa aksi menarik dapat dirakamkan untuk game kali ini. Jom tengok apa aksi-aksi menarik tu..

Pihak lawan membawa bola sambil di perhatikan untuk bertindak oleh team Fukuoka yang dikenali dengan nama Fukuoka Boy... hahahaha

Aksi mengelecek dari saudara kita Sengek (bukan nama sebenar)

Moment yang menarik dari Ummi bila shoot gambar Abah yang bekerja keras menyelamatkan gawang dari dibolosi. Ini la aksi keeper Fukuoka Boy

Ini bukan gambar untuk peraduan teka bola.. Ini lah hasil yang disebabkan jurus tanpa bayang oleh player handalan dari Oita, bola berjaya disembunyikan di sebalik kaki dia.

Ini anak-anak dari team Oita bersama-sama pengasuh sukarela.. sabar yer adik-adik para bapa nak main futsal sat..

Ini aksi makan dan perbincangan strategi bersama saudara Sidqi.. memang best makan dalam cuaca sejuk macam nie.

Ini sebahagian besar makanan yang dibawa oleh para peserta... eemmm sampai tak habis makan la. Ini yang syok kalau ada game macam nie.. main boleh makan pun boleh.

Nasi beriani dengan hujan panas yang dinanti-nantikan oleh peserta.. itu pasal tak larat nak main bola.. makanan sedap-sedap mana boleh dibiarkan macam tu saja.

Inilah ahli persatuan ibu-ibu Hakozaki
Barisan belakang dari kiri: - tak ada orang-
Depan dari kiri: Linda, Nora, Sofea, Ida (Ummi), Liza
Paling depan dari kiri: Firas (anak Nora), Aqil (anak Liza)

Ummi dengan gaya solo.. ini bukan dia yang shoot la.. entah sapa shoot pun tak tau

Ada satu lagi pertandingan pada hari kejadian.. bukan untuk para Okaasan dan Obaasan.. tapi untuk Kodomo chan. Game yang dari mula sampai lagi budak-budak nie duk tanya bila nak mula. Pertandingan mewarna untuk kanak-kanak. Terima kasih penganjur yang mengadakan pertandingan ini bagi menambahkan lagi kemeriahan. Memang fun la tengok masing-masing sibuk mewarna. Jom la kita tengok aksi depa nie yang sempat dirakam oleh Ummi.

Ain chan begitu tekun mewarna bersama-sama Siti chan. Steady Ain, tak menang tak apa janji siap color tu pun kira ok dah.

Aqil pun sama kalau bab color-color nie memang depa nie suka. Tekun saja buat kerja eemmm boleh menang ka nie???

Ohhh concentrate betul Tina chan mewarna. Buat yang terbaik

Aik sempat possing lagi tu.. macam yakin nak menang jer

Angah apesal hidung tu kembang semacam jer..tengok Ain chan tekun saja mewarna

Ini la saat-saat genting masing-masing focus.. ada yang duk ushar oponent pula tu.. mau curi idea ka adik.

Ini la muka-muka yang berjaya merangkul hadiah.. semuanya dari Hakozaki
Juara: Siti (anak Sheikh & Liza) .. kiri
N/Juara: Sara (anak Abah & Ummi) .. tengah
Tempat ke-3: Alia (anak Hafizal & Sofea) .. kanan

Peserta Futsal bergambar beramai-ramai setelah tournoment kali ini dimenangi oleh adik-adik dari Kumamoto. Syabas pemenang..

Sempat juga bergambar kenang-kenang bagi yang membawa family pada hari bersejarah ini.

Alhamdulillah semua aktiviti berjalan seperti yang dirancang dalam keadaan cuaca yang cukup-cukup baik. InysaALLAH next year Fukuoka akan menjadi tuan rumah.. jumpa lagi tahun hadapan..
BERSUKAN UNTUK KESIHATAN

Akhirnya ke Safari..

Bukan niat atau terlintas dalam benak fikiran kami sekeluarga untuk ke African Safari di Oita iaitu sejauh 2 jam perjalanan menaiki kereta dari rumah kami di Shirohama. Hajat asal adalah untuk bersama-sama family Sheikh ke Asakura untuk melihat bunga Cosmos. Tapi apakan daya bunga yang dijangka kembang pada 11 October 2010 itu, tidak seperti yang dirancang.. kita hanya mampu merancang tuhan yang menetukan segalanya.. Memang ramai orang di taman bunga Cosmos milik syarikat minuman KIRIN, dan hampir semua mungkin pulang dengan penuh kekecewaan..

Cosmos berwarna pink yang sempat dirakam

Cosmos putih memang cantik

Pada pengamatan kami, munkin seminggu lagi diperlukan untuk bunga ini kembang sepenuhnya.. untuk misi kali ini pulang lah kami dengan penuh kekecewaan yang bersarang didalam hati...

Ini lah Ummi dan anak2 melangkah longlai untuk pulang .. di belakang tu pokok cosmos dengan bunga yang beberapa kuntum kembang tu.

Jangan biar kan kekecewaan itu berbekas di benak fikiran.. perancangan yang sepontan hasil cadangan Sheikh telah membawa kami merepuh perjalanan yang memakan masa lebih kurang satu jam menuju ke African Safari Oita. Jom kita tengok apa yang menarik kat sana.

Setiba di sana kami berehat sekejap sambil menikmati juadah makanan tengahari yang dibawa. Sambil-sambil tu peluang tidak dilepaskan untuk bergambar.. disini.

Anak-anak bergambar bersama selepas kenyang makan dan menanti si abah membeli tiket untuk menaiki Jungle Bus.. untuk melihat haiwan liar secara lebih dekat.

Ini lah Jungle Bus yang dimaksudkan..

Kami semua terpaksa menunggu lebih kurang 2 jam lagi untuk dapat menaiki bas ini. Kami membuat keputusan untuk masuk terlebih dahulu dengan menaiki kereta sendiri.. jom kita sama-sama meneroka keindahan ciptaan Allah..

Ini fallow.. may be betina kut

African elephant.. ngeri juga bila nak shoot gambar nie

Fallow Jantan.. bersama sekumpulan white rhinoceros

American Bison sedang menikmati makanan.

Grant Zebra .. cantik

Family Giraffe

Cheetah .. nampak tenang jer muka.. tapi berbahaya nie.

Bengal Tiger yang kekenyangan.. itu pasal mata nampak layu jer

Oryx Dammah

Roan Antelope didalam rumput.. malu la konon

Black Buck.. lawa tanduk dia kan

Bactrian Camel

Ostrich

Maka dengan ini berakhirlah penjelajahan kami dengan menaiki kereta.. namun masih terdapat beberapa gambar haiwan yang belum dapat dirakam atas faktor keselamatan.. sementara menunggu Jungle Bus yang lagi 30 minit nak berlepas maka kami bergambar dihadapan jungle bus nie sekali lagi.. dah lengkap satu family boleh la bergambar lagi.

pelbagai aksi depa buat

Ain dan Qaisara

Ini saat kami diatas Jungle bus

Dapat juga shoot si Helang nie.. tapi susah sebab dalam Jungle Bus

Ummi cuba memberi makanan kepada Ursus Americanus.. heheh Beruang la senang sebut sikit

Qaisara juga cuba untuk feeding haiwan2 nie

Sempat juga Ummi tunjuk muka dalam Jungle Bus nie

Perjalanan selama 50 minit dengan menaiki Junggle Bus memang menarik.. tapi nak shot gambar mmg payah la. Dipagari oleh jeriji untuk tujuan keselamatan. Munjur semasa naik kereta dapat rakam beberapa aksi menarik haiwan2 disini..

Sebenarnya masih ada beberapa bahagian kat Oita African Safari nie yang kami tak lawat lagi. tapi masa dah masuk jam 5 petang apabila kami sampai dengan Jungle Bus, jadi semua tempat lain dah tutup. Aktiviti yang boleh kami buat apa lagi bergambar saja la...

Another Family photo dapat diambil..

ummi macam selalu mesti ada solo pose untuk kenangan

Ini sekadar lakonan jer tak leh makan pun ...

Tina nie bear patung berani la main tarik2 telinga..

Sesekali nak juga bergambar sorang2.. asyik ambik gamabr orang saja.

Ummi dan kakak dua2 suka posing

Depa dua nie memang kawan baik

Adik Ain bab ambik gambar mmg dia minat.. itu pasai senyum saja..

Dah samapi ke penghujung cerita kami di African Safari Oita.. macam biasa la last sekali mesti bergambar kenangan punya dengan semua peserta rombongan.

Sweet memory with sheikh family.. @ African Safari
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...